Parcours Trail by the Sea Long Distance

Met een gezamenlijke start, met een verdeling in startvakken (al naar gelang jouw tempo) gaan we richting rotonde en vervolgens achterlangs Grand Café Helder via het eerste trailpad richting het Vroongebied. Dit schitterende stuk natuur overbruggen we en verlaten het gebied na 3 km. Hier gaan we rechtsaf het Gadrabos in. Einde Gadrabos via Recreatiepark ’t Lapje naar de doorsteek richting Kloosterweg.

Kloosterweg bij de verkeersregelaar oversteken en pad rechtdoor volgen tot Camping Groenewoud waar we voor het hek linksaf over het gras langs het hek rechts aan blijven houden en via het bruggetje -nog steeds rechts aanhouden- richting bunker op de Vertonsweg. Trap op.

Door de Zeepeduinen naar de waterpost op 10 km (v.d.Weydeweg). Vanaf hier gaat de korte afstand rechtsaf. Deze route wordt nu eerst beschreven, zodat de 24 km-lopers hun route af kunnen maken (Ditzelfde stuk geldt later ook voor de lange afstand)…….. Na rechtsaf volgen we ongeveer 1,5 km lang de route door constant rechts aan te houden, waarna we de zware Meeuwenduinen ingaan. Dit zware stuk over 2,5 km is al vaak beschreven als Dodemanspad en andere bizarre namen.

Je bent gewaarschuwd!  Maar met wat overleg met jezelf kan je hier ook genieten. Einde pad door hekje en naar het strand. Op het strand rechts  en na 1000 meter voor de strandtent het strand af, duin omhoog. Na 250 meter bovenaan links af de Verklikkerpaadjes ingaan. Deze trails duren 2,5 km en dan aan het einde van het pad linksaf naar het strand. Op het strand rechts. Na 2 km het strand verlaten en via de duinpaden evenwijdig aan het strand lopen tot het 30.8 km punt. Daar gaat de route (overgang Watergat) door het duinentrailgebied richting de Hoogenboomlaan. Op de Hoogenboomlaan linksaf tot aan de afslag Luieweg (33 km punt). Hier linksaf, na 200 meter rechtsaf de Luieweg vervolgen, langs de kleine slagboom en doorlopen tot aan de Jan van Renesseweg . Hier rechts af en na een kort omloopje door het allerlaatste trailpaadje bereik je de FINISH!

Ja, dan nog dat extra stuk van 10 km in de domeinen voor de lange afstand….Het is te verwarrend om dit te beschrijven omdat dit veelvuldig van richting verandert. In de maanden voorafgaand aan de wedstrijd zullen we dit parcours veelvuldig in onze stages en trainingen opnemen.

Voor atleten die zo nu en dan in de domeinen kunnen trainen is dit parcours een welkome aanvulling op de reeds bestaande witte, gele en rode routes. We zullen proberen ons parcours op te nemen als vaste aangeduide route.