Parcoursbeschrijving Short Distance

Met een gezamenlijke start met een verdeling in startvakken (al naar gelang jouw tempo) gaan we richting rotonde, vervolgen de Hogezoom tot aan de afslag Kabbelaarsweg en gaan rechtsaf. Na 200 meter linksaf het Vroongebied in om 3 km verder het gebied te verlaten. Hier gaan we rechtsaf het Gadrabos in. Einde bos via Het Lapje naar de doorsteek richting Kloosterweg.

Kloosterweg bij de verkeersregelaar oversteken en pad rechtdoor volgen tot Camping Groenewoud waar we voor het hek linksaf over het gras langs het hek rechts aan blijven houden en via het bruggetje -nog steeds rechts aanhouden- richting bunker op de Vertonsweg.

Door de Zeepeduinen naar de waterpost op 10 km (v.d.Weydeweg). Vanaf hier gaat de korte afstand rechtsaf. Deze route wordt nu eerst beschreven, zodat de 24 km-lopers hun route af kunnen maken (Ditzelfde stuk geldt later ook voor de lange afstand)…….. Na rechtsaf volgen we ongeveer 1,5 km lang de route door constant rechts aan te houden, waarna we de zware Meeuwenduinen ingaan. Dit zware stuk over 2,5 km is al vaak beschreven als Dodemanspad en andere bizarre namen.

Je bent gewaarschuwd!  Maar met wat overleg met jezelf kan je hier ook genieten. Einde pad door hekje en rechtsaf afdalen naar de vuurtoren. Laatste mogelijkheid linksaf via Strandweg naar de 1e mogelijkheid links het duinpad op en na 300 meter rechtsaf de smalle duinentrail ingaan. Deze trails duren 2,5 km en dan aan het einde van het pad linksaf naar het strand. Na 2 km het strand verlaten en via de duinpaden evenwijdig aan het strand tot daar waar ze eindigen, om dan via de nieuwe boulevard van Renesse, die 1 km lang, is de finish te bereiken.