DUIN- EN POLDERTRAIL BY THE SEA.

Na 8 jaar trailen door de Boswachterij Westerschouwen  met de zeer gewaardeerde parcoursen gaat het voor de afwisseling nu door een compleet ander gebied. Na een inventieve zoektocht naar een totaal ander parcours hebben we een prachtige omloop kunnen realiseren. Met heel veel afwisseling en onverwachte passages die het karakter van Zeeland bijzonder goed weergeeft. Naast wild groen zorgen de nodige duin- en strandovergangen voor het buffelende trailwerk.

Verder zijn er talrijke historische doorlopen, verhoogde zeedijken en pittoreske haventjes op de de totale afstand van 21,1 km, een echte halve marathon-trail dus. Het blijft uniek, dat we ook nu weer vanuit het centrum van Renesse zullen starten en daar ook weer finishen. Daarmee is een goede sfeer verzekerd.

Ook een gezellige warme accommodatie met goede gratis parkeergelegenheid is een reden waarom deze trail er weer eentje is om naar uit te zien. Wat kunnen jullie verwachten?

Start en finish midden in het gezellige centrum van Renesse. Daarna een eerste beproeving van het poldergebied, gevolgd door een passage naar het strand. Het strand verlaten we via een steile opgang 2 km verder om de volgende polder op te zoeken. Vervolgens gaan we weer het strand op en via een kruip-door-sluip-door zandhelling gaan we het strand weer verlaten. Hierna volgt een afdaling en een weg-onderdoorgang in het watergebied van de Grevelingen.

In dit gebied liggen de nodige uitdagingen te wachten, die maar zelden worden belopen. Zelfs niet door lopers uit de omgeving. Uniek is o.a. een stuk van 2 km over basaltstenen, direct langs het Grevelingenmeer, aan de onderkant van de als zeewering gebouwde muur. Reeds eerder hebben we bovenop de dijk, langs deze muur, 2 km op een smal schelpenpad van het geweldige uitzicht kunnen genieten. De terugweg, niet over hetzelfde parcours, biedt nog de nodige verrassende uitdagingen. De omloop rond het kasteel en het daarbij behorende gebied (met dank aan Slot Moermond) maakt deze trail tot een aparte, niet te missen belevenis.