Stichting Sportpromotion Zeeland

Opgericht in 2011, door Cor Muller, Fer Bouwens, Archie Staal, Sandra Priemis en Robert Kraaijenbrink. In de loop der jaren zijn onze evenementen met nationale- en internationale toppers, provinciale topatleten en een breed Nederlands en buitenlands deelnemersveld aan de start, uitgegroeid tot grote events die niet weg te denken zijn uit de hardloop-,trail- en wandelkalenders.  De Halve van Renesse, Trail by the Sea, de Run into the Sea en de Midsummer Night Run zijn met veel enthousiasme georganiseerd.

Mede omdat er veel aandacht aan een sfeervolle omlijsting wordt besteed spreken onze evenementen de deelnemers aan om mee te lopen en te genieten van de uitdagende, steeds weer verrassende parcoursen en de schitterende natuur in Westerschouwen.

De Halve van Renesse en Trail by the Sea

De ieder jaar terugkerende evenementen van Sportpromotion Zeeland staan bij velen prominent vermeld in de hardloop- en wandelkalender.

De Halve van Renesse staat garant voor een prachtige 1/2 marathon. Ieder jaar staan atleten van nationaal en internationaal kaliber aan de start. Runners en wandelaars krijgen ieder jaar een prachtig, met zorg uitgezocht parcours aangeboden, met start en finish in het centrum van Renesse.

De Trail by the Sea wordt gehouden in november en heeft de onderdelen short distance en long distance. Voor traillopers die van een uitdaging houden en zich graag laten verrassen. De mooiste stukken natuur van de Westhoek zijn verwerkt in deze zware beproeving, waarbij een uitstekende conditie en enige vorm van zelfredzaamheid een vereiste zijn.