Lintje voor Cor Muller, sportman pur sang uit Burgh-Haamstede

De 79-jarige Cor Muller is een fanatiek sporter. Hij stond in zijn jonge jaren regelmatig samen met Kees Verkerk aan de start van wedstrijden, reed verschillende elfstedentochten en is diverse keren Nederlands kampioen langlaufen en wintertriathlon geweest.Daarnaast zet hij zich al bijna zijn hele leven in voor het organiseren van sportevenementen. Het eerste evenement organiseerde Muller toen hij twaalf jaar was. Dat was een schaatswedstrijd met honderden deelnemers aan de start. Hij was ook betrokken bij wedstrijden als de Halve van Egmond en de City Pier Cityloop.

Nadat hij zich op Schouwen-Duiveland vestigde bleef hij evenementen organiseren. In de jaren 80 van de vorige eeuw (hij had toen een winkel in Burgh-Haamstede) organiseerde hij samen met de ondernemersvereniging de Ringpromotiedagen. Hij bedacht de ringpromotieloop voor toeristen, was actief bij Deltasport en heeft diverse wedstrijden (mede) op de kaart gezet.

In 2010 was Muller mede-oprichter van de stichting sportpromotion Zeeland en sinds die tijd steekt hij veel uren in het organiseren van evenementen,zoals bijvoorbeeld ded Trail by the Sea, de Halve van Renesse en hij was de bedenker van de wandelmarathon tijdens de Kustmarathon. Door toedoen van Muller staat nu bij de finish in Zoutelande het bekende kunstwerk van de kustmarathon.Hij is ook weer bezig met een nieuw evenement: een marathon in Zierikzee in 2019 ter gelegenheid van het 800 jarig bestaan van de stad.

Cor Muller kreeg zijn lintje opgespeld door loco-burgemeester Jacqueline van Burg.

Recent Posts